Melanochromis simulans 'Masinje'.jpg Mylochromis sp. 'lateristriga makanjila' Masinje.jpg Nimbochromis polystigma 'Masinje'.jpg Otopharynx antron 'Masinje'.jpg Otopharynx styrax 'Masinje'.jpg
Previous pageNext pageNimbochromis polystigma 'Masinje'
Fotografija:

© by Hagebycikliden

Rod: Nimbochromis
Biotop: Plitve vode, ki so zaraščena predsem z Vallisnerio. Pogosto pa jih srečamo tudi v vmesnem okolju. Živi na globinah od 2 do 15 m.
Običajna odrasla velikost: 23 cm / 18 cm
Priporočljiva velikost akvarija: 800 L
Ureditev akvarija: Akvarij naj bo minimalne dolžine 200 cm. Predvsem naj bo dovolj plavalnega prostora, na dnu akvarija pa pesek in z nekaj kamni. Priporočljivo je posamezna območja zasaditi (npr. z Vallisnerio).
Na enega samca je priporočljivo naseliti 3-4 samice. Naselimo jih skupaj predvsem z preostalimi robustnejšimi Haplochromisi, najprimernejši so tisti, ki prav tako spadajo med predatorje.
Hrana: Mesojed. Prehranjuje se z ostalimi manjšimi ostrižniki. Razvil je podobno tehniko lova kot Nimbochromis livingstonii, s tem, da se ne uleže na bok, ampak se samo spusti na dno in tako negibno čaka na žrtev.
Agresivnost: Zna biti občasno zelo agresiven, predvsem v času drstenja. Spada med predatorje zato ga ne naselimo skupaj z manjšimi vrstami ostrižnikov.

Nimbochromis polystigma 'Masinje'
Fotografija: © by HagebyciklidenPlease note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.