Chindongo bellicosus 'Domwe Island'.jpg Chindongo bellicosus 'Maleri Island'.jpg Chindongo bellicosus 'Mitande Reef'.jpg
Next pageChindongo bellicosus 'Domwe Island'<br><font color=gray>Pseudotropheus sp. 'elongatus aggressive' Domwe Island</font>
Fotografija:

© by Ad Konings

Rod: Chindongo
Biotop: Skalno okolje bogato s sedimentom. Živi med skalami na precej plitkih območjih, kjer brani svoj teritorij na katerem se hrani (svoj teritorij branijo tudi samice).
Običajna odrasla velikost: Divji primerki so velikosti vsaj 12 cm, v akvariju pa zrastejo celo do velikosti 15 cm in več. So največji predstavnik tako imenovane P. elongatus grupe.
Razlika med spoloma: Samci so precej barvitejši kakor samice, ki ostanejo sive do temno sive tudi kadar so dominantne. Samice so tudi manjše, s krajšimi plavutmi.
Priporočljiva velikost akvarija: 500 l
Ureditev akvarija: V akvariju naj bo precej kamnov, ki jih postavimo tako, da ustvarimo čim več jam in mest za skrivanje.
Naselimo jih skupaj z drugimi robustnejšimi in agresivnimi mbunami. Na enega samca naselimo nekaj samic. Več samcev je možno imeti le v zelo velikem akvariju.
Hrana: Spada med limnivore mbune, torej se prehranjuje iz "aufwuchsa" iz katerega strga alge. Ko je na voljo pa poseže tudi po živalski hrani (planktonu).
Agresivnost: Zelo agresivna znotraj vrste, kakor tudi do preostalih vrst. Zato je za tole mbuno potrebno imeti kar precej velik akvarij, vsaj 500 l ali več. Če želimo imeti več samcev pa naj bo akvarij dolžine vsaj 2 m, ki bo omogočal oblikovanje več kot enega teritorija. So pa agresivne tudi samice, ki prav tako branijo svoj teritorij.
Posebnosti: Tale vrsta je bila prej poznana kot Pseudotropheus sp. 'elongatus aggressive'. Med Chindongo bellicosus sedaj spada tudi vrsta, ki je bila prej poznana pod imenom Pseudotropheus sp. ‘elongatus slab’.Please note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.