0.jpg Aristochromis christyi 'Luwino Reef'.jpg Chindongo sp. 'elongatus mphanga' Luwino Reef.jpg Cynotilapia aurifrons 'Luwino'.jpg
Previous pageNext pageAristochromis christyi 'Luwino Reef'
Fotografija:

© by Hagebycikliden

Rod: Aristochromis
Biotop: Skalno okolje brez sedimenta, zasledimo ga pa tudi v vmesnem okolju in okoljih zaraščenih z Vallisnerio. Živi na globinah od 3 do 15 m, občasno pa tudi do 30 m.
Običajna odrasla velikost: 30 cm / 26 cm
Priporočljiva velikost akvarija: 1000 L
Ureditev akvarija: Dolžina akvarija naj bo minimalno 250 cm. V ospredju naj bo pesek z zasajenimi rastlinami (npr. Vallisnerio), v ozadju pa ponazoritev skalnega okolja, ki ga uredimo s čim več kamni, s katerimi oblikujemo čim več prehodov in skrivališč.
Na enega samca naselimo 2 samici. Naselimo ga skupaj le z drugimi robustnejšimi vrstami, ki so za vsaj 50% večje od njega. Ostale manjše ribe lahko namreč hitro končajo kot njegova malica. Primerni so torej ostali večji predatorji in pa robustnejše ribe iz vrst Utaka.
Hrana: Mesojed. Spada med predatorje, njegova glavna prehrana v naravi pa so večje mbune.
Agresivnost: Do dovolj velikih vrst je mirna. Naselimo pa skupaj z njimi le take ostrižnike, ki dosežejo vsaj 50% njihove velikosti, saj bodo ostali manjši smatrani kot hrana.

Aristochromis christyi 'Luwino Reef'
Fotografija: © by HagebyciklidenPlease note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.