Buccochromis heterotaenia 'Masinje'.jpg Copadichromis jacksoni 'Masinje'.jpg Copadichromis verduyni 'Masinje'.jpg Cynotilapia afra 'Masinje'.jpg Cyrtocara moorii 'Masinje'.jpg
Previous pageNext pageCopadichromis verduyni 'Masinje'
Fotografija:

© by Hagebycikliden

Rod: Copadichromis
Biotop: Odprte vode blizu obale, pogosto pa tudi vmesno okolje nad peščeno-kamnitim dnom. Živi na globinah od 7 do 15 m.
Običajna odrasla velikost: 14 cm / 11 cm
Priporočljiva velikost akvarija: 400 L
Ureditev akvarija: Akvarij naj bo minimalne dolžine 140 cm. V ospredju naj bo čim večje peščeno območje s prostorom za plavanje, ki ga prekinjajo posamezni večji kamni, ki pa naj ne bodo previsoko, da pustimo še vseeno dovolj prostora za plavanje.
Na enega samca naselimo 2-3 samice. Lahko jih imamo tudi v večjih skupinah z več samci ampak mora imeti vsak na voljo 2-3 samice. Naselimo jih lahko skupaj z drugimi ne preveč agresivnimi ostrižniki, npr. iz vrst Aulonocara, Chilotilapia, Copadichromis, Otopharnyx, Protomelas in Sciaenochromis.
Hrana: Mesojed. V odprtih vodah se v glavnem prehranjuje s fito in zooplanktonom. Ob pomanjkanju le tega pa mu teknejo tudi razni nevretenčarji in ostali mikroorganizmi.
Agresivnost: Znotraj vrste zna biti rahlo agresivna, drugače pa je to miren ostrižnik.

Copadichromis verduyni 'Masinje'
Fotografija: © by HagebyciklidenPlease note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.