Cynotilapia afra 'Masinje'.jpg Cyrtocara moorii 'Masinje'.jpg Dimidiochromis compressiceps 'Masinje'.jpg Labeotropheus trewavasae 'Masinje'.jpg Maylandia chrysomallos 'Masinje'.jpg
Previous pageNext pageDimidiochromis compressiceps 'Masinje'
Fotografija:

© by Larry Johnson

Rod: Dimidiochromis
Biotop: Plitvi s sedimentom bogati zalivi, ponavadi tam, kjer raste tudi Vallisneria. Živi na globinah od 1-10 m.
Običajna odrasla velikost: 23 cm / 18 cm
Priporočljiva velikost akvarija: 600 L
Ureditev akvarija: Akvarij naj bo minimalne dolžine 180 cm. Čim večje peščeno okolje, ki ga zasadimo z rastlinami (priporočljiva je Vallisneria), kamnov pa je lahko le za vzorec.
Na enega samca je priporočljivo naseliti 2-3 samice. Večje skupine pa pridejo v poštev le v primeru zelo velikega akvarija. Priporočljivo jih je naseliti skupaj z Utakami, s katerimi živi skupaj tudi v jezeru, njihove mladice pa so njegova glavna prehrana. Poleg Utak pa pridejo v poštev npr. ribe iz rodov Protomelas, Tyrannochromis, Aristochromis...
Hrana: Mesojed. Spada med predatorje, njegove žrtve pa so v glavnem ribe iz rodu Utaka.
Agresivnost: Miren ostrižnik tako znotraj vrste, kakor tudi do drugih vrst. Ne smemo pa ga naseliti skupaj z manjšimi vrstami, saj spada med predatorje in bodo manjši ostrižniki hitro postali njegova hrana.

Dimidiochromis compressiceps 'Masinje'
Fotografija: © by Larry JohnsonPlease note: All of the pictures used on this page have been used with permission of their owner. Downloading and distribution of any copyrighted material from this site without copyright owner’s permission is not allowed.